"Botoks". Film słaby i tak bardzo mijający się z prawdą, że głównie wkurza [RECENZJA]

| Aktualizacja:

Niemal każdy dziś uważa, że na ochronie… pardon - jak mówi się teraz - służbie zdrowia zna się świetnie. I prawie każdy jest w stanie sypać jak z rękawa barwnymi historiami, bardziej lub mniej prawdziwymi, na temat niedomagań publicznego systemu. "Botoks", nowy film Patryka Vegi, poza tym że słaby zarówno jeśli chodzi o reżyserię jak i aktorstwo, w wielu sprawach totalnie mija się z rzeczywistością. Żeruje na naszych lękach, podkręca plotki, ale i prawdziwe historie sprzed dwóch-trzech dekad dotyczące opieki medycznej i relacji lekarze-firmy farmaceutyczne, sugerując, że mają miejsce obecnie.

wróć do artykułu
  • ~Teresa
    (2017-10-14 23:42)
    Ogladalismy Botox w Glasgow-uwazamy,ze w 90% ten film przedstawia prawdziwy obraz POLSKIEJ SLUZBY ZDROWIA.Jedyne,czego mi zabraklo to pokazanie pijanych pielęgniarek na dyzurach,ktore zaczynaja od latwego dostepu do spirytusu(wiem,co pisze,bo widzialam na wlasne oczy).Vega-gratulacje za odwage👍
  • ~beatrycze
    (2017-10-13 22:20)
    Witam ,wszystkich krytykujących fil "Botoks" .Jest to film dość brutalny dla ludzi o mocnych nerwach ale jest to film dość ( w mojej ocenie ) bardzo dobry .Nie rozumiem ludzi którzy oglądają film sensacyjny lub Thriller gdzie zabija się człowieka lub dzieci i nie krytykują, nie oburzają się.Czyżby już tak przyzwyczailiśmy się do śmierci ?. Jestem dzieckiem lat 80 i 90 ,pamiętam czasy korupcji ,przekrętów .Ten film pokazuję może drastyczne fakty z życia ale większość to sama prawda .Dlaczego tak bardzo nie dopuszczamy do myśli że takie rzeczy się zdarzają .Tym wszystkim którzy nie wierzą co w tym filmie zostało pokazane ,proszę obejrzyjcie się dookoła siebie , lub posłuchajcie wiadomości .Czyż nie słyszymy o takich wydarzeniach ?Czyż poród wygląda inaczej ? Nie rozumiem tych opinii ale wnioskuję że wszyscy krytykujący ten film żyją w cudownym świecie . Moja opinia jest taka ,film super polecam .
  • ~lucek
    (2017-10-11 08:19)
    Wszystko co w nadmiarze traci swój "urok" i sens. Jak widzę kolejny raz Oświecińskiego rzucającego na lewo i prawo bluzgami to rzygać mi się chce...
  • ~greg
    (2017-10-07 23:14)
    "Średnia długość życia rośnie" Na tym zdaniu skoczyłem czytać bo wywnioskowałem ze osoba tworząca tego gniota jest totalnie oderwana.
  • ~Lekarz
    (2017-10-06 14:06)
    Film mocny i w 100% prawdziwy. Jestem lekarzem.
  • ~autorr
    (2017-10-06 11:26)
    A ja nie uwaam, że się jakoś mija, wręcz przeciwnie. Wydaje mi się, że potrzebowaliśmy takiego filmu, żeby otworzyły się oczy
  • ~anka
    (2017-10-04 21:13)
    nie jest to film łatwy i przyjemny, ale i tak warto było go zobaczyć
  • ~kala
    (2017-10-04 20:22)
    Byłam i podobała mi się ta realistyczna wizja. Nie wiem na ile to prawda, ale ten obraz jest przerażający. Oby Vega koloryzował.
  • ~macho
    (2017-10-04 10:33)
    Byłem na Botoksie wczoraj, na sali trochę ludzi, ale to chyba z ciekawości, film kaszana totalna, Vega braki w scenariuszu nadrabia brutalnością i wszechobecnymi k*urwami. To jego pierwszy film bez producenta który uczestniczył przy ostatnich filmach, więc pytanie jakie się pojawia to JAKBY WYGLĄDAŁ BOTOKS GDYBY EMIL STĘPIEŃ BYŁ PRODUCENTEM i CZY W OGÓLE BY POWSTAŁ ??? Pokażcie mi jedną pozytywną lub nawet neutralna opinie na temat filmu Botoks – jeśli jest poproszę link :)
  • ~weare young
    (2017-10-04 10:11)
    Na moim seansie ludzie wychodzili w połowie filmu i to nie jedna czy dwie, przynajmniej z 7 osób wyszło A Emil Stępień pewnie zadowolony i zrelaksowany z Pasikowskim film kręcą, dopracowany scenariusz, Dorociński klasa aktor i wszystko pięknie. Pozdrawiam
  • ~MrFantastic
    (2017-10-04 01:47)
    chyba jednak na tym polega film żeby pokazywać rzeczywistość w zwierciadle bo przecież to nie jest film DOKUMENTALNY więc te zgrzyty moim zdaniem nietrafione
  • ~Wisia
    (2017-10-03 22:02)
    To nie ma nic wspólnego z sztuką filmową-jedno wielkie plugastwo!!!!!!!!!
  • ~Mia
    (2017-10-03 21:37)
    no cóż,jestem właśnie po seansie....łapówy,brak kompetencji,tumiwisizm,odzieranie pacjenta z godności,lekarze zboki,to się zdarza...myślę,że Vega dokonał celowo przejaskrawienia pewnych rzeczy,aby zwrócić uwagę na agonię służby zdrowia .. na absurd sytuacji,na działalność koncernów farmaceutycznych..aktorzy świetni.
  • ~kinomaniak
    (2017-10-02 21:49)
    Vega zrobił film to teraz poczekajmy na film Stępnia i porównamy. Jedno jest pewne byłem fanem Vegi, ale on musi mieć kogoś kto nad nim panuje, bo inaczej wszystkie jego następne filmy będą wyglądały jak Botoks :(
  • ~Czesiek
    (2017-10-02 18:22)
    Gdyby droga recenzentka miała dzieci i kilka razy była zmuszona udać się do nocnej pomocy szpitalnej czy "poleżeć" w szpitalu jak ja kiedyś to byłaby Mniej Naiwna
  • ~PodWrażeniem
    (2017-10-02 13:08)
    Recenzentka na pewno mija się z prawdą w kwestii wprowadzania leku do aptek. W filmie jest mowa ewidentnie o suplemencie diety, nie leku!! A to, jak sama pani napisała, o wiele łatwiejsze. Na pewno w filmie jest sporo przerysowań i na pewno też wiele kwestii (jak pieniądze od firm dla lekarzy czy ilość legalnych aborcji) należy do przeszłości. No i przysłużył się ten film obecnemu ruchom antyaborcyjnym. Nie znoszę wszystkich Pitbuli Vegi, uważam je za totalne gnioty. Ale Botoks uważam za film wart obejrzenia.
  • ~krzysztof
    (2017-10-02 12:31)
    LEKARZE POWINNI ZASTAWIĆ SIĘ NAD SOBĄ , CO TU MÓWIĆ O LECZENIU, JAK NA BADANIA SKIEROWAŃ NIE CHCĄ DAWAĆ.MEDYCY PROSZĘ SIĘ NIE OBURZAĆ, TO TYLKO FILM, COŚ ZA MOCNO WAS BOLI, A WIĘC JEST TU DUŻO PRAWDY
  • ~jjj
    (2017-10-02 11:53)
    prawda boli
  • ~~`Polak
    (2017-10-02 10:36)
    Ten film to smutna konstatacja życia Polaków w Polsce, bezwartościowego, płytkiego, bez żadnych głębszych idei i priorytetów, obrzydliwy przekaz dla masowej publiczności, film bez klasy, a najlepszy warsztat aktorski obronił się u takich aktorów, jak: Żukowska i Warnke, brawo! Może w przyszłości należałoby się zastanowić nad filmem bardziej ambitnym i wartościowym in meriti..?
  • ~alu
    (2017-10-02 09:24)
    przecież to tylko film ,fikcja .

Może zainteresować Cię też: