Premier nie widzi różnicy między Niemcem a nazistą? Niech obejrzy "Kapitana" [RECENZJA]

| Aktualizacja:

Mam świadomość, że szef rządu jest tak zapracowany, że nie ma czasu na kulturę. W końcu sam przyznał, że nie przeczytał w zeszłym roku żadnej "całej" książki. Jeśli jednak udałoby mu się w tym roku chociaż ten jeden raz wyrwać do kina, polecałbym "Kapitana" Roberta Schwentke.

wróć do artykułu
  • ~m-53
    (2019-03-19 14:10)
    Taaa, a na tramwajach w Warszawie był napis nur fur nazi. I hymn brzmiał nazi uber ales.
  • ~#Daro
    (2019-03-19 14:15)
    Naprawdę znalazł się ktoś lansujący tezę że Niemcy nie maja nic wspólnego z nazistami? Odlot rozumu w czystej postaci.
  • ~Zenon
    (2019-03-19 15:53)
    Premier nie widzi różnicy między Niemcem a nazistą? Niech obejrzy "Kapitana" - a co ma wspólnego fikcja z niemieckiego filmu z rzeczywistą historią II WŚ i prawdą historyczną. Adolf Hitler i NSDAP wygrały wolne wybory w Niemczech ciesząc się wysokim poparciem wśród Niemców. Apogeum tego poparcia było po pokonaniu Francji w 1940 roku. Warto dodać do tego, że zdecydowana większość Austriaków była zadowolona z Anschlussu i przyjęcia niemieckiego obywatelstwa. W 1939 roku Polskę napadła III Rzesza Niemiecka, a nie nazistowska, Wehrmacht to armia niemiecka, a nie nazistowska, a gestapo to tajna policja państwa niemieckiego, a nie nazistowskiego. Twierdzenie, że Niemcy w latach 1933-1945 najechała rasa nazistów, którzy zniewolili porządnych Niemców świadczy o kompletnym oderwaniu od faktów.
  • ~Akasza
    (2019-03-19 14:35)
    Bo nie ma żadnej różnicy między Niemcem a Nazistą i miliardy marek czy euro wydane na propagandę tego nie zmienią. Niemiec = Nazista. Nie ma i nie bało innego Nazizmu niż niemiecki.
  • ~premier dobrze mowi
    (2019-03-19 14:09)
    Niemcy wyzbyli sie nie nazistow. To co pozostalo po zakonczeniu wojny to sami nazisci, czyli Narod Niemiecki. Teraz sie zmienili ,ale nie dobrowolnie, dlatego musialo wiele z nazizmu pozostac.
  • ~Batko
    (2019-03-19 14:29)
    Piotrze Wielka Szkoda że nie poznałeś Mojego Taty.Pięć lat Obozów .ON by Ci wytłumaczył Jaka była i czy była różnica między Niemcem a Nazistom. ŻADNA ,DOŚĆ bo zaczyna Mnie szklak trafiać,gdy takie ZERO wydaje swą Opinie.To dlaczego Wszystkich Rosjan Macie Wy Propagandziści za Zbrodniarzy ,ba określacie Ich mianem NKWD.
  • ~OP
    (2019-03-19 14:50)
    To dlaczego po wojnie zdecydowana większość nazistów nie została ukarana przez ciemiężonych Niemców, tylko do końca swych dni żyli w dostatku ciesząc się szacunkiem.
  • ~Ty volksdobry
    (2019-03-19 14:48)
    nie będziesz pouczał Polskiego premiera.
  • ~Ed
    (2019-03-19 14:53)
    PO ** pier **** dalajcie dalej z taką propagandą to Polacy was na pewno POlubieją ! Bedziem was lubieć jak to było za zaborów, międzywojniu, za okupacji! Piszę tylko w imieniu Polaków nie PO=lactwa i innych szmalcowników !
  • ~Gustaf
    (2019-03-19 14:39)
    Dlaczego fałszujecie rzeczywistość i usuwacie niewygodne komentarze ?
  • ~nieszkop
    (2019-03-19 15:42)
    Nazistami byli Niemcy. Hitlera wybrali Niemcy. Obozy koncentracyjne w okupowanej Polsce były Niemieckie! Niestety taka jest prawda redakcjo Der Dziennika!
  • ~Camillo
    (2019-03-19 15:10)
    Pan redaktor dostaje chyba wynagrodzenie w Euro. To po jakiemu naziści rozmawiali??Tak trzymać, a komuniści to nie Rosjanie. ŻENADA!!!!
  • ~zapytajnik
    (2019-03-19 16:07)
    A Heinz Reinefarth był Niemcem, czy nazistą? I kim byli ludzie, którzy w powojennych Niemczech nie dopuścili do jego osądzenia i cieszyli się, że jest takim dobrym burmistrzem Westerland. Byli Niemcami, czy nazistami?
  • ~sztaufenberger
    (2019-03-19 16:17)
    film jak film, recenzja glupia a wybielanie Niemcow skandaliczne
  • ~Balbina
    (2019-03-19 15:52)
    Ale boli Niemców jak im się przypomina historię. A było tak pięknie folksdojcz von thuske prowadził tak piękna politykę przenoszenia odpowiedzialności za wojnę na Polskę.
  • ~ℛ.ℋ. ~
    (2019-03-19 16:56)
    Niemcy w przeważającej większośći większości poparlli nazistów Hitlera którzy przyczynili sie do śmierci milionów niewinnych ludzi. Kto tego nie rozumie ten durny i niedouczony buc.
  • ~Ula
    (2019-03-19 14:28)
    Zastanawiam się w jaki sposób Premier ukończył studia w zakresie historii hu
  • ~ziutek
    (2019-03-19 14:34)
    Dziwi mnie badzo, dlaczego Polacy tak chetnie sie garna do Niemca= nazisty ???????????
  • ~Konsekwencja
    (2019-03-19 14:53)
    Czy recenzent widzi różnicę między Polakiem a faszystą? Może recenzent dostrzega różnicę między Polakiem a szmalcownikiem? Może więc recenzent widzi różnicę między polskim obozem śmierci a nazistowskim obozem śmierci??? Na co więc brak recenzentowi czasu?
  • ~Babciajaga
    (2019-03-19 15:41)
    No to czas na edujacje premiera! IGNORANT!

Może zainteresować Cię też: