Premier nie widzi różnicy między Niemcem a nazistą? Niech obejrzy "Kapitana" [RECENZJA]

| Aktualizacja:

Mam świadomość, że szef rządu jest tak zapracowany, że nie ma czasu na kulturę. W końcu sam przyznał, że nie przeczytał w zeszłym roku żadnej "całej" książki. Jeśli jednak udałoby mu się w tym roku chociaż ten jeden raz wyrwać do kina, polecałbym "Kapitana" Roberta Schwentke.

wróć do artykułu
  • ~premier dobrze mowi
    (2019-03-19 14:09)
    Niemcy wyzbyli sie nie nazistow. To co pozostalo po zakonczeniu wojny to sami nazisci, czyli Narod Niemiecki. Teraz sie zmienili ,ale nie dobrowolnie, dlatego musialo wiele z nazizmu pozostac.
  • ~m-53
    (2019-03-19 14:10)
    Taaa, a na tramwajach w Warszawie był napis nur fur nazi. I hymn brzmiał nazi uber ales.
  • ~#Daro
    (2019-03-19 14:15)
    Naprawdę znalazł się ktoś lansujący tezę że Niemcy nie maja nic wspólnego z nazistami? Odlot rozumu w czystej postaci.
  • ~Ula
    (2019-03-19 14:28)
    Zastanawiam się w jaki sposób Premier ukończył studia w zakresie historii hu
  • ~Batko
    (2019-03-19 14:29)
    Piotrze Wielka Szkoda że nie poznałeś Mojego Taty.Pięć lat Obozów .ON by Ci wytłumaczył Jaka była i czy była różnica między Niemcem a Nazistom. ŻADNA ,DOŚĆ bo zaczyna Mnie szklak trafiać,gdy takie ZERO wydaje swą Opinie.To dlaczego Wszystkich Rosjan Macie Wy Propagandziści za Zbrodniarzy ,ba określacie Ich mianem NKWD.
  • ~ziutek
    (2019-03-19 14:34)
    Dziwi mnie badzo, dlaczego Polacy tak chetnie sie garna do Niemca= nazisty ???????????
  • ~Akasza
    (2019-03-19 14:35)
    Bo nie ma żadnej różnicy między Niemcem a Nazistą i miliardy marek czy euro wydane na propagandę tego nie zmienią. Niemiec = Nazista. Nie ma i nie bało innego Nazizmu niż niemiecki.
  • ~Gustaf
    (2019-03-19 14:39)
    Dlaczego fałszujecie rzeczywistość i usuwacie niewygodne komentarze ?
  • ~Ty volksdobry
    (2019-03-19 14:48)
    nie będziesz pouczał Polskiego premiera.
  • ~NarSoc
    (2019-03-19 14:49)
    Wszystko zalezy od punktu widzenia obserwatora. Ale kto wsadza innych do szufladek sam zostanie w ktorejs z nich.
  • ~OP
    (2019-03-19 14:50)
    To dlaczego po wojnie zdecydowana większość nazistów nie została ukarana przez ciemiężonych Niemców, tylko do końca swych dni żyli w dostatku ciesząc się szacunkiem.
  • ~^#^
    (2019-03-19 14:50)
    Na, ja gut, gut — sehr gut! Herr Dobry.
  • ~Ed
    (2019-03-19 14:53)
    PO ** pier **** dalajcie dalej z taką propagandą to Polacy was na pewno POlubieją ! Bedziem was lubieć jak to było za zaborów, międzywojniu, za okupacji! Piszę tylko w imieniu Polaków nie PO=lactwa i innych szmalcowników !
  • ~Konsekwencja
    (2019-03-19 14:53)
    Czy recenzent widzi różnicę między Polakiem a faszystą? Może recenzent dostrzega różnicę między Polakiem a szmalcownikiem? Może więc recenzent widzi różnicę między polskim obozem śmierci a nazistowskim obozem śmierci??? Na co więc brak recenzentowi czasu?
  • ~Sokular
    (2019-03-19 15:06)
    A gdzie powstał nazizm????? na księżycu czy może w USA???? która nacja wymysliła fabryki śmierci i zgodziła się na PRACĘ wnich tak masowo????? którą nacja można tak manipulować?????????????????????????????????????????????????????????
  • ~Camillo
    (2019-03-19 15:10)
    Pan redaktor dostaje chyba wynagrodzenie w Euro. To po jakiemu naziści rozmawiali??Tak trzymać, a komuniści to nie Rosjanie. ŻENADA!!!!
  • ~TW Balbina
    (2019-03-19 15:21)
    Nazizm to nie narodowość ale ideologia. Podobnie jak komunizm to ideologia a nie Ruskie, mimo że wyszło z Rosji a jest obecny prawie na całym świecie. Partia Jarka narodowo-socjalistyczna (NAZI - po niemiecku) chce przekonać elektorat ciemny, zaściankowy, prymitywny, że naziści to tylko Niemcy. Partia Jacka ma poglądy nazistowskie - tyle, że polane sosem narodowym i katolickim.
  • ~Babciajaga
    (2019-03-19 15:41)
    No to czas na edujacje premiera! IGNORANT!
  • ~nieszkop
    (2019-03-19 15:42)
    Nazistami byli Niemcy. Hitlera wybrali Niemcy. Obozy koncentracyjne w okupowanej Polsce były Niemieckie! Niestety taka jest prawda redakcjo Der Dziennika!
  • ~Curious
    (2019-03-19 15:45)
    Oczywiście że mordowali NAZIŚCI. Tyle że byli to naziści narodowości NIEMIECKIEJ. A 90% Niemców popierało Hitlera i jego zbrodnicżą ideologię. I trzeba o tym przypominać, bo być może Angela Merkel o tym wie, ale miliony Amerykanów już niekoniecznie.

Może zainteresować Cię też: