Reklama
Reklama
Reklama

Wstrząsający... gniot? Pierwsze recenzje filmu Jana Komasy "Miasto 44"

Według jednych mocny, przerażający, bijący po twarzy. Zdaniem innych niespójny, ze złymi dialogami i chybotliwy fabularnie. Sądząc po recenzjach i pierwszych opiniach, dominującym wrażeniem po prapremierze filmu Jana Komasy "Miasto 44" są mieszane uczucia.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Reklama
Reklama
Tematy:
prapremiera rocznica Powstania Jan Komasa Powstanie Warszawskie film Miasto 44 pokaz
Reklama

Komentarze (105)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów .
  • ludna
    2016-05-21 13:09
    taa Te tępe słoiki, które w Wawce naklejają sobie znak Polski Walczącej na kufer swoich tojotek z kredytu To jest film dla nich
    0
    zgłoś
  • Grek
    2014-08-21 16:09
    Dobrze powiedział Twardoch że Polacy lubią zbitą dupę obnosić na drzewcu ,a o tym świadczą te ustawiczne filmy gloryfikujące to nieszczęsne powstanie.
    0
    zgłoś
  • qwert2
    2014-08-07 15:54
    Nie ma tam tego co jest sednem problemu/sensu PW! Zwykli powstancy,mlodziez,mieszkancy nie wiedzieli NIC o powstaniu ktore NIGDY nie wygra! Nadzieja byla populizmem a nie realia.Trzeba bylo pokazac raz na zawsze komentarze ludzi na ulicy a w Londynie albo w dowodztwie Powstancow! Nadzieje na ulicy i w okopach a zimna polityczny kalkulacje i celow jak "Warszawa beda plynac potoki krwi i to zmieni OPINIE Zachodu...".To hara-kiri/sepuko inaczej,samobojstwo "bohaterow".
    0
    zgłoś
  • marcelek
    2014-08-05 12:17
    re. ZHP.
    Pokaz mi tak zniszczone, jak Warszawa, drugie miasto w Polsce. Nie gadaj głupot, bo nie wiesz o czym mówisz. Wiele pięknych miast ( np. Karków, Sandomierz) zostało uratowane TYLKO dzięki działaniom wojsk idących ze wschodu, Armii Czerwonej i Armii LWP! I żadne szczekanie tego nie zmieni.
    0
    zgłoś
  • Normalny.
    2014-08-05 09:37
    Ktos powiedzial kiedys, ze najgrozniejszym zwierzeciem bywa czlowiek (np.II wojna swiatowa), bo zwierze atakuje gdy jest glodne, a niektore istoty czlekopodobne atakuja niemal cala dobe i to tylko dlatego, ze ktos ma inne zdanie w waznych tematach.Chyba jadnak jedna z najwiekszychdziennikare ostatnich czasow (O.Fallaci0 miala racje piszac o zmierzchu cywilizacji!!!
    0
    zgłoś
  • MM
    2014-08-04 18:22
    Cebulactwo upaja sie wojna jeszcze 70 lat po fakcie.
    Tylko chyba polactwo tak kocha swoje kleski i porazki.
    Niedobrze sie robi.
    0
    zgłoś
  • Ksawery2
    2014-08-03 10:14
    Szanowny Panie -historyku ! Zastanawiam się czy naprawdę jest Pan historykiem czy też uchodzi Pan za historyka . Znamy takich historyków wielu ,którzy uzyskali fakultet z TAŚMY i to jest zaskakujące bo oni teraz mają najwięcej do powiedzenia tak jak Pa panie SZanowny . Jeżeli ma pan dyplom historyka to wstyd mi za Pana gdyż nie powinien Pan wogóle przyznawać się bo świadczy to o Pana zupełnej degrengoladzie .
    0
    zgłoś
  • mgrfilologii
    2014-08-02 16:07
    Ten film jest najzwyczajniej w świecie nudny. Już dawno oglądając film tak często nie spoglądałam na zegarek. Zmarnowana szansa.
    0
    zgłoś
  • Maria
    2014-08-02 15:26
    Nieudolny reżyserek (tylko dlatego, że jest synkiem wielkiego aktora) robi za gigantyczne publiczne pieniądze beznadziejny film. Oto prawda o Mieście 44.
    0
    zgłoś
  • @ZHP2014-08-02 13:34
    2014-08-02 14:21
    A które miasta były zniszczone jak Warszawa?
    Gdzie wymordowano przed wycofaniem się mieszkańców?
    0
    zgłoś
  • ZHP
    2014-08-02 13:34
    historyk! Pie-r-dolisz głupoty! Polska i Polacy walczyli z dowma okupantami i obydwaj chcieli tego samego! setki polskich miast została zrownana z ziemia wraz z wychodzeniem Niemcow. Powstan tam nie było. Nawet gdyby nie bylo Powstania i tak nie wyszliby z polski bez zniszczenia jej najpierw.
    0
    zgłoś
  • Arek
    2014-08-02 07:13
    Film pokazuje prawdziwy obraz walczących Polaków. Przecież sami Powstańcy wypowiadali się, że bardzo wczuli się w ten film i potwierdzili, że to jest historia o nich. Dlatego nie rozumiem tych negatywnych komentarzy.
    0
    zgłoś
  • Powstaniec
    2014-08-02 01:04
    Ten paszkwil to kolejna wypocina wrogow Polski!
    0
    zgłoś
  • koleś
    2014-08-01 22:27
    A kiedy wreszcie zrobimy normalny film wojenny bez martyrologii?
    0
    zgłoś
  • Maria
    2014-08-01 19:49
    Nieudolny reżyserek (tylko dlatego, że jest synkiem wielkiego aktora) robi za gigantyczne publiczne pieniądze beznadziejny film. Oto prawda o Mieście 44.
    0
    zgłoś
  • Pamiętna
    2014-08-01 17:27
    Kanał też "dało" się oglądać. To zresztą jeden z moich ulubionych polskich filmów. A Miasto 44 jest nowoczesne, ma trafić do współczesnego widza oddając równocześnie realia tamtych czasów, przekazując ten ból i cierpienie takie, jakie faktycznie było. Ten pokaz na stadionie był dla mnie niesamowitym przeżyciem i ciesze się, że mogłam być jego częścią. Wielkie wyrazy szacunku dla powstańców!
    0
    zgłoś
  • histryk
    2014-08-01 16:53
    Owczesny Wodz Naczelny Polskich sil Zbrojnych z jedynego prawowitego polskiego rzadu, ktorym byl rzad emigracyjny w Londyie, wydal rozkaz zakazujacy powstania w Warszawie. Nie chodzilo mu o zachowanie zabytkow, tylko o zachowanie wyksztalconych Polek i Polakow, ktorzy byli potrzebni do kontynuowania polskiej panstwowosci. Nazisci nie wymordowaliby tych Polek i Polakow nie majac pretekstu, ktorym bylo Powstanie Warszawskie. Nazisci nie mordowali ludnosci cywilnej bez pretekstu i nawet Zydzi posiadajacy wyksztalcenie i umiejetnosci potrzebne Niemcom do prowadzenia wojny bardzo czesto przezyli getta i obozy. Polacy byli w lepszej sytuacji niz Zydzi, bo byli katolikami, a Niemcy nie mogli sobie pozwolic na otwarty konflikt z papiezem, gdyz wowczas panstwa Ameryki Lacinskiej wstrzymalyby eksport potrzebnych Niemcom surowcow, ktore byly dostarczane do III Rzeszy lamaczami blokady i lodziami podwodnymi. Powstanie Warszawskie zostalo wywolane przez awanturnikow pod przewodnictwem pulkownika Tatara (pseudonim "Tabor" ) i ta prawda, o ktorej napisa Norman Davies powinna byc powszechnie znana.
    0
    zgłoś
  • adr
    2014-08-01 16:26
    Nie każdy musi być koneserem jeśli to nie jest drugi Kanał to znaczy że da się oglądać
    0
    zgłoś
  • red must dead
    2014-08-01 01:11
    Skoro lewactwo krytykuje to musi być dobry, zatem do kina !!!
    0
    zgłoś
  • CCCP
    2014-08-01 00:51
    TAK JAK W WOJENNYCH CZASACH NIKOGO NIE OBCHODZIŁA ANI POLSKA, ANI WARSZAWA TAK I TERAZ ! CZEGO MOŻNA SIĘ SPODZIEWAĆ PO ZACHODNIEJ KAPITALISTYCZNEJ HOŁOCIE OD SETEK LAT WYRZYNAJĄCEJ W PIEŃ, GRABIĄCEJ KOGO SIĘ TYLKO DA ! TO BYDŁO NIE MA ŻADNYCH ZASAD OPRÓCZ MAMONY !
    I WYSTARCZYŁ JEDEN ARYJSKI FILM A CAŁY ŚWIAT JUŻ WIE O BOHATERSKIEJ SZLACHETNEJ NIEMIECKIEJ ARMII I POLAKACH BANDZIORACH !
    0
    zgłoś
Reklama

Zobacz więcej

Reklama