Jean Reno całkiem jak Magda Gessler. "Faceci od kuchni" w kinach
1 Alexandre wpada w tarapaty, gdy na chwilę traci swoją kulinarną wenę, a nowy właściciel restauracji planuje zastąpić dotychczasowe menu, znacznie tańszą kuchnią molekularną. Lagarde wie, że na jego miejsce czekają dziesiątki młodych kucharzy i staje przed wielkim dylematem – dostosować się do zmian, czy walczyć o prawdziwy smak i miłość do gotowania? W rozwiązaniu problemu pomorze mu Jacky Bonnot – człowiek, który potrafi ugotować wszystko...
Media / Nicolas Schul
2 Reżyserem i scenarzystą filmu jest Daniel Cohen. – Już, jako nastolatek, stałem się pasjonatem gotowania. Minęło trochę czasu i w pewnym momencie uświadomiłem sobie, że od dawna nie pokazano w kinach fabuły o wykwintnej kuchni. Od czasu nakręcenia "Skrzydełka, czy nóżki" i "Sławnej restauracji" minęło trzydzieści pięć ubogich w komedię lat. Dzisiaj krzątanie się po kuchni jest w modzie, organizuje się konkursy i pokazy kulinarne. Niemal każdy kanał telewizyjny ma swoje "gotowanie na ekranie". Ich popularność i entuzjazm, jaki budzą wśród widzów, każą sądzić, że opowiedziana przeze mnie historia jest jak najbardziej na czasie – wyjaśnia powody sięgnięcia po taki właśnie temat Cohen
Media / Nicolas Schul
3 W główne role wcielili się Jean Reno (Alexandre Lagarde) i Michael Youn (Jacky Bonnot), który nie ukrywa, że praca z legendą kina sprawiła mu przyjemność i satysfakcję
Media / Nicolas Schul
4 – Grałem w duecie z kimś, kto wywodził się z nieznanego mi świata. Nie ukrywam, że miałem wielkie obawy przed wejściem w szranki z Jeanem Reno. Nie wiedziałem, co mnie czeka i jak potoczą się sprawy. To doświadczenie nauczyło mnie również, że nie istnieją żadne granice, że w tym fachu wszystko jest możliwe. Od chwili rozpoczęcia pracy nad rolą, od momentu, w którym zagłębiamy się w świat postaci, odkrywamy tkwiący w nas potencjał – mówił Michael Youn
Media / Nicolas Schul
5 ">>Faceci od kuchni
Media